opc_loader

Menu

Filters
€ 298
€ 850
Breedte
Materiaal
Kleur

Onze showroom

 

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 16.00 uur
Woensdag: op afspraak
Donderdag: 10.00 - 16.00 uur
Vrijdag: 10.00 - 16.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 16.00 uur
Zondag: gesloten

Tel: mobiel: 06-25383780 / tijdens openingstijden 0316-342440

Volg ons op Facebook

Sheesham hout kasten

Als je op zoek bent naar sheesham houten kasten van hoge kwaliteit, dan ben je bij bij ons aan het juiste adres. Hier vind je de mooiste sheesham kasten. Ontdek de schoonheid en duurzaamheid van sheesham hout. Onderaan deze pagina vind je alles over het onderhouden van je kast van sheesham hout.

8 Artikelen

Wat is sheesham hout?

Sheesham hout, ook wel bekend als Indisch palissanderhout, is een duurzame en hardhoutsoort afkomstig uit Zuid-Azië (India). De bomen van het sheesham-hout komen uit India, waar de tot 25 meter hoge loofbomen langs rivieren en lanen groeien. Tegenwoordig is de zuinige boom een van de belangrijkste bosbomen in India – een ontbossing van natuurlijke opstanden wordt zo tegengegaan. Sheesham is naast Indisch palissanderhout ook bekend als Shisham of Rozenhout

Het hout heeft een mooie, donkere kleur en een unieke korrel. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van meubels vanwege de duurzaamheid en de natuurlijke schoonheid van het hout. Sheesham hout is ook bekend om zijn weerstand tegen termieten en schimmels, waardoor het een populaire keuze is voor kasten die lang meegaan.

Hoe herken je sheesham hout?

Het eerste wat opvalt aan een kast van sheesham hout is de kenmerkende, golvende nerf van het hout. Dit maakt ieder meubel uniek en geeft het hout zijn eigen charme. Houtnerven, knoesten en speciale kleuren maken elk kast uniek. De vele mogelijke bruintinten worden perfect geaccentueerd door de sterke, golvende korrel en variëren van donker roodbruin tot een lichte honingtint.

Naast zijn mooie uiterlijk is sheesham hout ook erg functioneel als meubelhout. Het tropische hout is tot 1,6 keer harder dan eikenhout, waardoor het bijzonder resistent en duurzaam is. Het is echter, zoals elk massief interieurmeubel, niet geschikt voor buiten gebruik. Sheesham verdraagt geen extreme temperatuur- en/of vochtigheid.

Kenmerken van sheesham houten kasten

Sheesham houten kasten hebben vele voordelen. Ten eerste zijn ze duurzaam en gaan ze lang mee. Het hout is bestand tegen termieten en schimmels, waardoor het een goede keuze is voor kasten die lang meegaan. Daarnaast heeft sheesham hout een mooie, donkere kleur en een unieke korrel, waardoor het een natuurlijke schoonheid heeft die veel mensen aanspreekt. Het hout is ook relatief gemakkelijk te bewerken, waardoor het geschikt is voor het maken van verschillende soorten meubels.

Sheesham wordt beschouwd als een zogenaamd kostbaar hout vanwege het extravagante en unieke oppervlak. Omdat de bomen echter heel gemakkelijk te kweken zijn, zijn meubels gemaakt van sheesham-hout betaalbaar ondanks de exclusiviteit.

Om de levensduur van je sheesham houten meubels te verlengen, is het belangrijk om ze goed te onderhouden.

Onderhoudstips voor je kast van sheesham hout

Om je sheesham hout kast in goede staat te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden. Begin met het afstoffen van de kast met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een mild schoonmaakmiddel en een vochtige doek om eventuele vlekken of vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je de meubels droogt met een schone doek om te voorkomen dat er vocht in het hout trekt. Het is ook belangrijk om de meubels uit de buurt van direct zonlicht en vocht te houden om schade te voorkomen. Meer sheesham onderhoudtips:

  • Vermijd direct zonlicht,
  • Gebruik onderzetters,
  • Haal gemortse vloeistoffen onmiddellijk weg met een zachte, licht vochtige doek,
  • Veeg in de richting van de houtnerf.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je sheesham houten kast er jarenlang mooi uit blijft zien.

Meer dan sheesham houten kasten

Sheesham houten meubels zijn populair vanwege hun duurzaamheid, unieke uitstraling en warme kleur. Naast kasten zijn onder andere ook meubelstukken als kasten, kasten, boekenkasten en tv-meubels van sheesham hout populair. Deze meubels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van modern tot klassiek, en kunnen worden aangepast aan de inrichting van je huis. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige sheesham houten meubels en ze goed te onderhouden, kun je jarenlang genieten van hun schoonheid en functionaliteit.